Op zoek naar een thuis

In een interviewreeks vertellen volwassenen op persoonlijke titel het verhaal over hun jeugd. De interviews zijn bedoeld om de stem van het kind te laten horen. En om te leren van hun ervaringen, zowel de goede als de slechte.

Het verhaal van Iresha

De 32-jarige Iresha is geboren in India en als baby geadopteerd door Nederlandse adoptieouders. Iresha is 12 jaar oud wanneer ze iemand in vertrouwen durft te nemen en vertelt over hoe het écht bij haar thuis gaat. Op 15-jarige leeftijd wordt ze uit huis geplaatst. Haar tienertijd brengt ze door in verschillende jeugdzorginstanties.

Jaren later heeft ze haar leven zelfstandig op de rit. Ze woont in Antwerpen waar ze onderwijs volgt aan de kunstacademie en met veel passie aan haar kunstwerken werkt. Dit is haar verhaal.