Werken bij de Raad voor de Kinderbescherming

Bij de RvdK werken mensen die meedenken en geen blad voor de mond nemen als een kind in nood is. Hoewel zelfstandig optreden noodzakelijk is, staat samenwerking centraal. Met collega’s, maar ook met de instellingen voor jeugdhulpverlening, de politie, het openbaar ministerie, de rechterlijke macht, jeugdreclassering en scholen. De Raad voor de Kinderbescherming is de werkgever waar jij je ervaring kunt inzetten voor de bescherming van kinderen, maar waar je ook de kans krijgt om te groeien.

Onze vacatures vind je op de website Werken voor Nederland. Zit er nu geen passende vacature bij? Meld je dan aan voor de vacaturemailing.

“Je praat met kwetsbare kinderen en tegelijkertijd doe je diepgaand onderzoek. Je bent zowel emotioneel als rationeel betrokken bij de casus. Die combinatie is mooi, maar vraagt ook om een balans.”

> Lees het verhaal van Gersom

Op haar 35e maakte Jannet een carriereswitch en ging ze pedagogiek studeren. Na eerst groepsleider en gezinsvoogd te zijn geweest, werkt ze sinds een jaar als raadsonderzoeker. “Als raadsonderzoeker kun je iets bijdragen aan de samenleving”

> Lees het verhaal van Jannet