Werken bij de Raad voor de Kinderbescherming

Bij de RvdK werken mensen die meedenken en geen blad voor de mond nemen als een kind in nood is. Hoewel zelfstandig optreden noodzakelijk is, staat samenwerking centraal. Met collega’s, maar ook met de instellingen voor jeugdhulpverlening, de politie, het openbaar ministerie, de rechterlijke macht, jeugdreclassering en scholen. De Raad voor de Kinderbescherming is de werkgever waar jij je ervaring kunt inzetten voor de bescherming van kinderen, maar waar je ook de kans krijgt om te groeien.

Onze vacatures vind je op de website Werken voor Nederland. Zit er nu geen passende vacature bij? Meld je dan aan voor de vacaturemailing.

Wat maak je mee bij het zoeken naar oplossingen voor kinderen in de knel? Raadsmedewerkers vertellen over betekenisvolle ervaringen uit hun werk.

Dirk-Jan

Een zoektocht naar meer snelheid en afwisseling in het werk, leidde Dirk-Jan naar de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK). Bij de RvdK moet hij als raadsonderzoeker snel schakelen en razendsnel inschatten wat nodig is voor een kind.

> Lees het verhaal van Dirk-Jan

"Het spoedteam is heel bijzonder werken. Wij pakken acute crisissen op, heftige, schrijnende gevallen waarin direct handelen nodig is"

Hatim

De dynamiek en de maatschappelijke veelzijdigheid van het werk, gecombineerd met een kwetsbare doelgroep als adolescenten, maakt het raadswerk voor raadsonderzoeker Hatim uitdagend en zinvol.

> Lees het verhaal van Hatim

"Ik wil jongeren prikkelen om zelf na te denken"

Niels

Ook al werkt hij zelfstandig, toch adviseert raadsonderzoeker Niels nooit in zijn eentje over kinderen. Samenwerking is belangrijk in de zoektocht naar wat een kind nodig heeft.

> Lees het verhaal van Niels

"We proberen het kind te beschermen en tegelijkertijd de veiligheid van de samenleving te vergroten"

Muriël

Voor raadsonderzoeker Muriël blijft het in gesprekken met kinderen opletten: hoort ze een eigen mening, of die van een van de ouders?

> Lees het verhaal van Muriël

"Elk kind heeft een eigen verhaal"