Redactionele stage

De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) zoekt voor het team Communicatie een nieuwsgierige redactiestagiair met een vlotte pen. Wil jij door veel te schrijven je redactionele vaardigheden verder ontwikkelen en ondertussen ervaren hoe het is om te werken in een complexe, politieke organisatie? Dan is deze stage een mooie kans voor jou.

Werkzaamheden

Je schrijft korte berichten, artikelen, reportages en interviews voor de communicatiekanalen van de RvdK: interne en externe magazines , een website, intranet en sociale media. Je wordt daarbij begeleid door ervaren communicatieadviseurs met een journalistieke achtergrond.

Werkplek

Je loopt stage bij de vakgroep Communicatie, een team binnen de landelijke staforganisatie (LSO) van de RvdK. Het team communicatie draagt door ondersteuning aan de organisatie bij aan het effectief beschermen van kinderen. De LSO van de RvdK huist in het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag. Hoewel het kantoor op de Turfmarkt tijdens deze meeloopstage jouw standplaats zal zijn, zal je regelmatig het land ingaan om verhalen op te halen.

Wat moet je weten?

De stage start rond 1 september en duurt minimaal drie maanden. Je ontvangt bij de RvdK een stagevergoeding van €527,40 per maand. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is nodig, maar wordt op kosten van de RvdK aangevraagd.

Wat wordt er van je verwacht?

We vragen een zekere mate van journalistieke zelfstandigheid: je gaat zelf op pad en op den duur kom je zelf met ideeën. Je kunt je toeleggen op een lange reportage of een dubbel-interview, maar net zo goed snel een kort nieuwsbericht uit je mouw schudden.

Functie-eisen

  • Je zit in het derde of vierde jaar van een hbo- of wo-opleiding journalistiek;
  • Je vindt het leuk om bij een overheidsorganisatie te werken;
  • Je beschikt over goede schrijf- en spreekvaardigheden;
  • Je bent op zoek naar een praktische meeloopstage, geen onderzoeksstage.

Geïnteresseerd?

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Stuur dan je motivatie en CV voor 1 augustus 2018 naar lso.communicatie@rvdk.minvenj.nl. Bij vragen of behoefte aan meer informatie kun je contact opnemen met Steven Beek, tel.nr.: 06 11 95 18 78.