Werken als coördinator taakstraffen

Wanneer een jongere een strafbaar feit pleegt, kan door de rechter of officier van justitie een taakstraf worden opgelegd. Als coördinator taakstraffen bij de Raad voor de Kinderbescherming hou je toezicht op de uitvoering van de taakstraf en rapporteer je over de afloop.

Inclusie

Bij de Raad voor de Kinderbescherming streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. Bij ons is iedereen welkom - ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, religieuze achtergrond of seksuele oriëntatie. Samen werken we voor kwetsbare kinderen in Nederland.

Vacatures voor coördinator taakstraffen

Coördinator taakstraffen Amsterdam

Waarom werken bij de Raad voor de Kinderbescherming?

  • Zinvol werk voor kwetsbare kinderen
  • Voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen
  • Goede arbeidsvoorwaarden als rijksambtenaar

Het werk van een coördinator taakstraffen

In deze rol is het belangrijk dat je sociaal bent. Je hebt pedagogische kwaliteiten en goede vaardigheden op het gebied van gesprekstechnieken. Dit alles heb je nodig in het werk. Omdat het niet alleen de bedoeling is dat de jongeren de taakstraf uitvoeren, maar ook dat zij er een les uit leren.

Je voert intakegesprekken met jongeren en betrekt hun netwerk bij de uitvoering van de taakstraf. Welke werkplek past het best bij hen en waar kan een jongere het meest leren? Dit zijn vragen die jou continu bezighouden.

Op hoofdlijnen houden coördinatoren taakstraffen zich bezig met:

  • Het werven van werk- en leerplekken voor de uitvoering van taakstraffen door jongeren
  • Het coördineren en begeleiden van taakstraffen van jongeren
  • Rapporteren en afsluiten van taakstraffen van jongeren

Maak kennis met onze recruiters

Heb je interesse in een baan bij de Raad voor de Kinderbescherming? Of zou je wat meer over het werk willen weten? Neem gerust contact op met een van onze recruiters. Ze vertellen je graag meer. Ook zijn ze je eerste aanspreekpunt bij vragen over je sollicitatie.