Herke Elbers nieuwe algemeen directeur Raad voor de Kinderbescherming

Per 1 januari heeft de Raad voor de Kinderbescherming een nieuwe algemeen directeur, Herke Elbers.

Herke Elbers

Sinds maart 2014 tot nu is Herke Elbers (1968) gemeentesecretaris van de Gemeente Amersfoort. Daarvoor was zij onder andere werkzaam bij de Rechtbank ‘s-Hertogenbosch en Amsterdam en bij de gemeente Amsterdam. Zij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Maastricht en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Als gemeentesecretaris was Herke Elbers onder meer verantwoordelijk voor de implementatie en transformatie van het jeugdstelsel bij de gemeente Amersfoort. De thema’s ‘samenwerken & verbinden’ en ‘leren & experimenteren’ waren daarbij de leidraad. Deze elementen wil Elbers meenemen naar de RvdK. De RvdK staat voor grote uitdagingen, zoals het terugdringen van de wachttijden en het optimaal laten werken van de jeugdzorgketen, waarbij alle partijen hun eigen rol goed kunnen vervullen.

Bij persvragen kunt u contact opnemen met de woordvoerder.