Noodklok tegen agressie in de jeugdzorg

De Raad voor de Kinderbescherming ondersteunt het initiatief van de gezamenlijke GI’s in hun oproep tegen agressie, intimidatie en geweld door cliënten en ouders.

Deze week stuurden de GI's een brief aan het kabinet en de Tweede Kamer waarin zij maatregelen eisen om hun medewerkers beter te kunnen beschermen.

Ook de onderzoekers van de RvdK hebben regelmatig te maken met agressie, fysiek en verbaal geweld en negatieve berichtgeving op social media. Dat kan onze medewerkers diep raken en heeft vaak grote persoonlijke impact. Daarom is het goed dat minister Dekker heeft aangegeven het signaal serieus te nemen en aanscherping van de maatregelen te onderzoeken. Om met de woorden van de minister te spreken: “Medewerkers in de jeugdzorg moeten hun werk veilig kunnen doen en op respect van de samenleving kunnen rekenen.”