RvdK publiceert magazine over kindermishandeling

Kinderen hebben recht op een veilig thuis. Maar niet elk kind groeit op in een veilige omgeving. Naar schatting zijn ieder jaar bijna 119.000 kinderen in Nederland het slachtoffer van lichamelijke of psychische mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik.

Van 18 tot en met 24 november is het de Week Tegen de Kindermishandeling, met als thema: leren van elkaar. In het kader van deze week publiceert de Raad voor de Kinderbescherming een nieuw magazine met verschillende artikelen over kindermishandeling en seksueel misbruik.

In dit magazine lees je meer over de samenwerking bij het Landelijk netwerk zorg en straf; zedenrechercheur Marja de Louw vertelt over het belang van aangifte bij misbruik en de samenwerking met de RvdK; Gedragsdeskundige Ellis Knegt vertelt over taxatiegesprekken en raadsonderzoekers Vera en Anneke praten over de rol en maatregelen van de RvdK bij (vermoedens) van kindermishandeling. 

Magazine Kindermishandeling