Verhalenserie 'Die Ene Zaak' is gestart

Welke zaken hebben de meeste indruk gemaakt? Van raadsonderzoeker tot coördinator taakstraffen: in deze serie vertellen zij over die ene zaak bij de Raad voor de Kinderbescherming die hen het meest is bijgebleven.

Omdat het uitzonderlijk goed ging. Omdat er mooie gesprekken waren. Omdat de situatie een andere wending nam. Of simpelweg omdat het een bijzondere zaak was. Zes collega’s nemen je in deze rubriek mee in hun dilemma’s en afwegingen bij de RvdK. We selecteerden acht verhalen. De eerste is van raadsonderzoeker Marieke.

Met haar zestien jaar ervaring heeft ze vaker heftige zaken onder haar hoede. Een conflictscheiding met een terminaal zieke vader bleef haar het meest bij. Ze maakte zich sterk om de kinderen snel in contact te brengen met hun vader. 

Lees hier de rubriek 'Die Ene Zaak'.