Van papieren naar digitale dossiers; het Vervangingsbesluit

Op 21 juli 2021 is het Vervangingsbesluit van de Raad voor de Kinderbescherming in de Staatscourant gepubliceerd.

De Raad voor de Kinderbescherming is al een paar jaar bezig met een overgang naar een volledig digitale werkomgeving. Sinds juli 2018 is het digitaal archief leidend. Vanaf dat moment zijn twee scanstraten in gebruik genomen voor het scannen van alle inkomende post. De fysieke inkomende post wordt vanaf juli 2018 in dagdozen bewaard en is in afwachting van het vervangingsbesluit opgeslagen. 

Het hele proces van deze vervanging staat beschreven in het Handboek Vervanging.

Het Handboek beschrijft de situatie bij de RvdK waarin vervanging plaatsvindt, de wettelijke grondslag voor het vervangingsbesluit, de procesmatige en technische inrichting van de vervanging en de waarborgen die worden gegeven voor de kwaliteit van het vervangen.