Nieuwe directeur start bij de Raad voor de Kinderbescherming

Op 16 mei start een nieuwe directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK). Met de komst van Mirjam Zeevaart is het directieteam van de RvdK weer compleet. De RvdK heeft dan een directieteam dat bestaat uit een algemeen directeur, een directeur bedrijfsvoering en vier locatiedirecteuren.

Herke Elbers, algemeen directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming over de benoeming van de nieuwe directeur: “Mirjam Zeevaart brengt relevante werkervaring en kennis mee uit de justitiële sector. Ze heeft daarbij een frisse kijk op zaken. Ze is een waardevolle aanvulling op ons directieteam. Ik kijk erg uit naar haar komst.”

Mirjam Zeevaart: “Ik kijk ernaar uit om de collega's bij de Raad voor de Kinderbescherming te ontmoeten en inzicht te krijgen in hun kennis, expertise en uitdagingen. En ik ben blij om samen met hen en met de organisaties in de keten een bijdrage te mogen gaan leveren aan de veiligheid van kinderen in Nederland die in hun ontwikkeling worden bedreigd. Zodat ook zij de kans krijgen om op te groeien tot zelfstandige volwassenen.

Dat is geen gemakkelijke opgave met alle interne en externe uitdagingen, maar ik zet mijn ervaring graag in om gezamenlijk het verschil te maken, met het belang van het kind voorop.”

Mirjam Zeevaart, nieuwe directeur van de RvdK

Mirjam werkt sinds 2017 bij de Nationale Politie. In haar huidige rol is ze plaatsvervangend Diensthoofd van de Dienst Regionale Intelligence Organisatie bij de politie eenheid Amsterdam. Van 2015 tot 2017 werkte ze bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), onder andere als Operationeel manager bij de directie Asiel en Bescherming.

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie is voor Mirjam geen onbekend terrein. Van 2009 tot 2015 werkte ze hier al bij de Directie Justitieel Jeugdbeleid, onder andere als Teamcoördinator aanpak kindermishandeling. Ze startte haar loopbaan bij de Justitiële Jeugdinrichting Rentray en bij de KLPD als criminaliteitsanalist. Ze studeerde Criminologie in Amsterdam.