Raad voor de Kinderbescherming gaat gesprek aan over kindermishandeling in eigen talkshow

Vandaag gaat de 10de editie van de Week tegen Kindermishandeling van start. In Nederland worden naar schatting jaarlijks tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt. Het thema van de Week tegen Kindermishandeling is dit jaar ‘Praat met elkaar’. De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) organiseert in het kader van de week een eigen talkshow, met onder andere de schrijver Israel van Dorsten, die zelf jarenlang mishandeld werd door zijn vader.  

Praten over kindermishandeling is belangrijk, maar kan ook moeilijk zijn. Soms weten professionals niet hoe ze het gesprek moet aanvliegen, is er twijfel of ze het wel goed zien of denken ze dat ze het allemaal zelf horen te weten. Ook lijkt er nooit een juist moment te zijn om het gesprek over kindermishandeling te beginnen. Daarom is het thema van de Week tegen Kindermishandeling dit jaar ‘Praat met elkaar’. 

Verhalen, tools en activiteiten

Om professionals handvatten te bieden hoe het gesprek aan te gaan over kindermishandeling worden er op weektegenkindermishandeling.nl verhalen van andere professionals en tools gedeeld. Ook kunnen professionals deelnemen aan een breed scala aan activiteiten die tijdens en in het kader van de Week tegen Kindermishandeling plaatsvinden. 

Talkshow de Raad praat met

In het kader van de Week tegen Kindermishandeling organiseert de RvdK een eigen talkshow. Live vanuit Den Haag gaan we in gesprek over kindermishandeling met schrijver Israel van Dorsten, bijzonder hoogleraar intergenerationele overdracht van geweld in gezinnen Majone Steketee, directeur-bestuurder van De Kindertelefoon Roline de Wilde en Herke Elbers, algemeen directeir van de Raad voor de kinderbescherming.

Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan de talkshow.

Organisatoren Week tegen Kindermishandeling

De Week tegen Kindermishandeling wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met Movisie, het Nederlands Jeugd instituut (NJi), Veilig Thuis, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK).