Algemeen directeur Herke Elbers vertrekt

Eind april vertrekt algemeen directeur Herke Elbers bij de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK). Zij wordt per 1 mei directeur Veiligheid bij de gemeente Den Haag.

Directielid Theo Lodder: “De jeugdbescherming verkeert in zwaar weer. Onder deze uitdagende omstandigheden hebben we de afgelopen jaren onder leiding van Herke toch stappen kunnen zetten in een betere rechtsbescherming voor kwetsbare kinderen. Daarnaast heeft ze een belangrijke rol gespeeld in de doorontwikkeling van de (zelf)organisatie bij de RvdK en in het aantrekken van veel nieuwe collega’s. We wensen haar veel succes in haar uitdagende, nieuwe functie.” 
 

Herke Elbers was sinds 1 januari 2020 algemeen directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming. Wie haar opvolgt, is nog niet bekend. Wel is er een tijdelijke opvolger benoemd: Iwan Bean. Hij vervult vanaf dinsdag 9 mei de functie van interim algemeen directeur.