Start Week tegen de Kindermishandeling

Vandaag, maandag 20 november, is het de Internationale dag van de rechten van het Kind en start de 11e editie van de Week tegen Kindermishandeling. Een week die zorgt voor extra aandacht voor kindermishandeling en huiselijk geweld. En dat is nodig, want in Nederland heeft gemiddeld één kind per schoolklas te maken met mishandeling. Wij organiseren in het kader van de Week tegen Kindermishandeling een eigen talkshow op 21 november.  

Week tegen Kindermishandeling

Dit jaar is het thema van de Week tegen Kindermishandeling: Bespreek je zorgen. Je staat er niet alleen voor. Professionals die met jongeren en kinderen werken, spelen een belangrijke rol in het signaleren van kindermishandeling. Daarom is het belangrijk dat professionals weten dat ze hun zorgen kunnen bespreken en met wie. Professionals vinden op de pagina van de Week tegen Kindermishandeling informatie over waar ze met hun zorgen terecht kunnen.

Daarnaast vinden er gedurende de Week veel on- als offline activiteiten plaats waar professionals aan kunnen deelnemen. Wij organiseren dinsdag 21 november een eigen talkshow waarin Humberto Tan in gesprek gaat met experts en ervaringsdeskundigen over de preventie en aanpak van kindermishandeling. Meer informatie en aanmelden kan via de website over de talkshow.

Organisatoren 

De Week tegen Kindermishandeling wordt mede georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met Movisie, het Nederlands Jeugd instituut (NJi), Veilig Thuis, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK). 

Meer weten? Kijk op www.weektegenkindermishandeling.nl