Talkshow de Raad in Gesprek terugkijken

In het kader van de Week tegen Kindermishandeling organiseerde de Raad voor de Kinderbescherming een eigen talkshow op 21 november 2023. De uitzending is nu terug te kijken.

In de talkshow ging gespreksleider Humberto Tan is gesprek met experts en ervaringsdeskundigen over de preventie en aanpak van kindermishandeling. Te gast waren Anita Wix (ervaringsdeskundige), Mandy Sleijpen (directeur bij Wij zijn M), René van der Camp (oprichter van Heppie (T)Huis), Els Bijman (projectleider van JIMwerkt) en Pieter Melsen (zedenrechercheur en co-auteur van het boek Sam en het niet-leuke geheim).

Het was een veelzijdige en inspirerende middag met verschillende perspectieven op kindermishandeling en nieuwe inzichten waar het gaat om de zorg en ondersteuning voor slachtoffers. De talkshow is voor professionals die direct of indirect met (mogelijke) kindermishandeling te maken hebben terug te kijken.

De Raad voor de Kinderbescherming, onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid, heeft tijdens de Week tegen Kindermishandeling 2023 een talkshow georganiseerd waarin werd gesproken met ervaringsdeskundigen, experts en het publiek over de aanpak en preventie van kindermishandeling. De talkshow is opgenomen vanuit het Beeld & Geluid in Den Haag.

Gespreksleider: Humberto Tan.
Gasten: Monique Schippers, algemeen directeur van de Raad voor de Kinderbescherming; Anita Wix, ervaringsdeskundige, trainer en spreekster; Mandy Sleijpen, ervaringsdeskundige en oprichtster en directeur van stichting Wij zijn M; Els Bijman, projectleider JIMwerkt; René van de Camp, oprichter Heppie (t)Huis; en Pieter Melsen, zedenrechercheur en co-auteur van het boek Sam en het niet-leuke geheim.