Online Talkshow: De ‘Raad in Gesprek’ over intergenerationele overdracht van kindermishandeling
Op dinsdag 19 november, tijdens de Week tegen Kindermishandeling, organiseren wij weer de jaarlijkse online talkshow ‘de Raad in gesprek’. Dit jaar live uitgezonden vanuit Amsterdam waar we te gast zijn bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het onderwerp is de intergenerationele overdracht van kindermishandeling. Naar schatting 30 % van de ouders die slachtoffer zijn van kindermishandeling, mishandelt zelf zijn kinderen. Hoe komt dat? En hoe doorbreken we de cirkel van intergenerationele overdacht van kindermishandeling?
Over deze vragen gaat host Humberto Tan in gesprek met René Haring, die zelf zijn (stief)kinderen mishandelde en Tanya Hoogwerf van het Rotterdamse centrum huiselijk geweld en kindermishandeling Filomena. Daarnaast komen ook Hester Mobach - Programmamanager bij behandelcentrum de Waag - en Roos de Wildt - Lector Effectief beschermen van kinderen in onveilige gezinnen - aan het woord over hoe voorkomen kan worden dat mishandelde kinderen later mishandelende ouders worden.
Je kunt je aanmelden voor de talkshow via de onderstaande link. Let op: dit is een extern domein. Nadat je je e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je een link om de talkshow live te volgen op dinsdag 19 november 2024, van 12:30 tot 13:30 uur.
Praktische informatie
De talkshow zenden wij uit op 19 november van 12.30 en 13.30 uur en kan kosteloos bekeken worden door professionals, studenten en docenten op het gebied van kindermishandeling en huiselijk geweld. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de talkshow. Uitzending terugkijken? Dat kan via onze website of via YouTube.
Over de Week tegen Kindermishandeling
Sinds 2022 zijn wij medeorganisator van De Week tegen Kindermishandeling. De week vraagt niet alleen aandacht voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Met de talkshow willen we een bijdrage leveren aan het gesprek en de kennisoverdracht over de preventie van kindermishandeling. Naast de RvdK zijn ook VWS, Movisie, NJi, VNG, CCV, Augeo en Veilig Thuis betrokken bij de week.