Oproep: maak het verschil in onze organisatie

Een videoboodschap van Algemeen Directeur (ad interim) Iwan Bean.

Deze video is een videoboodschap van Algemeen Directeur van de Raad voor de Kinderbescherming over inclusie en diversiteit binnen de organisatie. 

Iwan Bean: Ik ben Iwan Bean. Algemeen directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming, en ik sta hier om een oproep aan je te doen.

En wie ben jij? Je bent een collega met veel talent, met een brede en inclusieve diverse achtergrond, die graag het verschil wil maken bij ons, in onze organisatie.

Want onze organisatie zou een weerspiegeling moeten zijn qua personeelsbestand, van de maatschappij.
En dat is de organisatie niet. Nog niet, zeg ik.

Er werken ontzettend bevlogen collega's en daar ben ik waanzinnig trots op. Maar toch zie ik dat nieuwe medewerkers die zich bij ons melden niet de achtergrond, de breedte in de diversiteit hebben die wij graag zouden willen.

Wie is wij? Het directieteam, de managers, de organisatie. Wij vinden het van belang. Een inclusief en divers personeelsbestand leidt niet alleen tot meer vreugde en werkplezier, maar versterkt ook echt de dienstverlening. Want onze kwetsbare burgers en kinderen, die vragen soms ook herkenbaarheid.

Herkenbaarheid in de persoon die tegenover hen zit of tegenover hen staat. Maar ook herkenbaarheid in het begrip. Snap je waar ik vandaan kom? Dat kan gaan over een pedagogisch opvoedingskader maar ook echt de cultuur zelf. Het is veel breder dan dat.

Dus mijn oproep is: voel je je maatschappelijk betrokken? Wil je een bijdrage leveren aan de veiligheid van kwetsbare kinderen en hun gezinnen? Meld je aan via onze site en ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Beeldtekst: Werken bij de Raad voor de Kinderbescherming, is werken voor kwetsbare kinderen in Nederland. Vind jouw baan op werkenvoornederland.nl.

Logo: Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Justitie en Veiligheid.