Help

Over deze website

Kinderbescherming.nl is de officiële website van de Raad voor de Kinderbescherming. In de teksten gebruiken wij in plaats van Raad voor de Kinderbescherming ook wel de afkorting RvdK.
De afkorting 'de Raad' is in de communicatie van de Raad voor de Kinderbescherming vanaf 2016 niet meer in gebruik.

Documenten

Kinderbescherming.nl biedt diverse documenten aan in pdf (portable document format). Om pdf-documenten te kunnen lezen en afdrukken heeft u een programma nodig. Dergelijke programma’s bestaan voor verschillende computerplatforms, zoals Windows, Mac OS en Linux. Ze zijn meestal gratis beschikbaar op het internet. Bijvoorbeeld Adobe Reader.

Video's

De video's zijn voorzien van ondertitels en audio description (beeldinformatie). Klik onderaan de videospeler op CC voor de ondertiteling. Klik op AD om de audio description in te schakelen. Ook kunt u de video beeldvullend tonen en het geluid aanpassen.

Woordkeuze

Voor het leesgemak zijn op Kinderbescherming.nl een aantal woordkeuzes gemaakt.

Hij en zij

De teksten zijn in de mannelijke vorm geschreven. Overal waar hij staat, kunt u ook zij lezen.

Ouders

Met ouders bedoelen wij ook ouder (eventueel met zijn of haar partner), verzorger(s) of wettelijk vertegenwoordiger(s).

Kind

Met kind bedoelen wij kind(eren) en jongere(n) tot 18 jaar.

Cliënt

Met cliënt bedoelen wij ouder(s) of kind(eren).

Raadsmedewerker

Met raadsmedewerker bedoelen wij medewerker(s) van de Raad voor de Kinderbescherming.

Vragen en opmerkingen over Kinderbescherming.nl

Wij streven ernaar de website zo volledig, correct, actueel en gebruiksvriendelijk mogelijk te houden. De website is voortdurend in ontwikkeling.

Heeft u vragen, opmerkingen en suggesties over de werking en vormgeving van de website? Wij ontvangen ze graag via het contactformulier.

Disclaimer

Aan de informatie op de website kunnen geen rechten worden ontleend, omdat het een beknopte weergave is van onze taken en werkwijze .