Informatie voor scholieren en studenten

De Raad voor de Kinderbescherming vindt het belangrijk om scholieren en studenten te helpen bij het vergroten van hun kennis. We geven daarom voorlichtingen bij verschillende opleidingen. Ook verwelkomen we regelmatig stagiairs en begeleiden we afstudeeronderzoeken. 

Helaas lukt het ons niet om op alle verzoeken van scholieren en studenten in te gaan. Hieronder vind je daar meer informatie over. Ook laten we je zien waar je wél terecht kunt om meer te weten te komen over de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK).

Informatie voor je opdracht of onderzoek

Zoek je informatie over de Raad voor de Kinderbescherming voor je profielwerkstuk, een opdracht of onderzoek? Onder Over de RvdK vind je alles over onze organisatie.

Op bezoek bij de RvdK

Helaas kunnen we niet ingaan op je verzoek om langs te komen of mee te lopen bij de RvdK. Dit omdat het te veel tijd vraagt van onze collega’s. Wil je toch een goed beeld krijgen van het werk dat we doen? Lees de verhalen van onze medewerkers. Ook op social media vertellen we veel over wat ons werk precies inhoudt.

Een medewerker interviewen

Wil je een interview houden met een van onze medewerkers? Bijvoorbeeld om meer te weten te komen over een specifiek onderwerp? Kijk eens of je de informatie die je zoekt kunt vinden in een van de verhalen van onze medewerkers, de thema’s waar we aan werken of die ene zaak

Omdat het veel tijd vraagt van onze collega’s, gaan we terughoudend om met individuele interviewvragen van scholieren of studenten.

Kortdurend onderzoek of een opdracht

We gaan niet in op het verzoek om een opdracht of kortdurend onderzoek bij de RvdK te doen. Redenen hiervoor zijn de tijdsinvestering van een begeleider, geheimhouding en de privacygevoelige informatie waarmee we werken. 

Afstudeeronderzoek doen

In het geval van een afstudeeronderzoek zijn er meer mogelijkheden. Kijk voor meer informatie bij stages en afstudeerplaatsen

Heb je een andere vraag?

Stel je vraag dan via ons contactformulier. We helpen je graag.