Werken bij de Raad voor de Kinderbescherming

Kinderen hebben recht op een gezonde en stabiele ontwikkeling. Daar zetten wij ons elke dag voor in. Onze wens als werkgever is dat iedereen zich welkom voelt. We geloven namelijk dat verschillende perspectieven en achtergronden een verrijking zijn voor onze organisatie en het werk dat we doen. Samen werken we voor kwetsbare kinderen in Nederland.

Onze nieuwste vacatures

Adviseur in de rol van programmasecretaris

(Senior) Gedragsdeskundige Groningen

Raadsonderzoeker Alkmaar

Waarom werken bij de Raad voor de Kinderbescherming?

  • Zinvol werk voor kwetsbare kinderen
  • Voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen
  • Goede arbeidsvoorwaarden als rijksambtenaar

Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid

Bij de Raad voor de Kinderbescherming streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. Bij ons is iedereen welkom. Ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, religieuze achtergrond en seksuele oriëntatie. 

Verschillen worden gewaardeerd en benut om onze denkkracht te vergroten. We bevorderen gelijke kansen, positieve ontwikkeling en een omgeving waarin iedereen vrij is om zichzelf te zijn. Samen bouwen we aan een toekomst waarin diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid onderdeel zijn van de kern van ons werk. Daarom ondertekenden wij de charter van de stichting Talent naar de Top. Hiermee committeren wij ons aan 9 punten om diversiteit en inclusie in de organisatie te bevorderen.

Deze video is een videoboodschap van Algemeen Directeur van de Raad voor de Kinderbescherming over inclusie en diversiteit binnen de organisatie. 

Iwan Bean: Ik ben Iwan Bean. Algemeen directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming, en ik sta hier om een oproep aan je te doen.

En wie ben jij? Je bent een collega met veel talent, met een brede en inclusieve diverse achtergrond, die graag het verschil wil maken bij ons, in onze organisatie.

Want onze organisatie zou een weerspiegeling moeten zijn qua personeelsbestand, van de maatschappij.
En dat is de organisatie niet. Nog niet, zeg ik.

Er werken ontzettend bevlogen collega's en daar ben ik waanzinnig trots op. Maar toch zie ik dat nieuwe medewerkers die zich bij ons melden niet de achtergrond, de breedte in de diversiteit hebben die wij graag zouden willen.

Wie is wij? Het directieteam, de managers, de organisatie. Wij vinden het van belang. Een inclusief en divers personeelsbestand leidt niet alleen tot meer vreugde en werkplezier, maar versterkt ook echt de dienstverlening. Want onze kwetsbare burgers en kinderen, die vragen soms ook herkenbaarheid.

Herkenbaarheid in de persoon die tegenover hen zit of tegenover hen staat. Maar ook herkenbaarheid in het begrip. Snap je waar ik vandaan kom? Dat kan gaan over een pedagogisch opvoedingskader maar ook echt de cultuur zelf. Het is veel breder dan dat.

Dus mijn oproep is: voel je je maatschappelijk betrokken? Wil je een bijdrage leveren aan de veiligheid van kwetsbare kinderen en hun gezinnen? Meld je aan via onze site en ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.

Beeldtekst: Werken bij de Raad voor de Kinderbescherming, is werken voor kwetsbare kinderen in Nederland. Vind jouw baan op werkenvoornederland.nl.

Logo: Raad voor de Kinderbescherming, Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Maak kennis met onze recruiters

Heb je interesse in een baan bij de Raad voor de Kinderbescherming? Of zou je wat meer over het werk willen weten? Neem gerust contact op met een van onze recruiters. Ze vertellen je graag meer. Ook zijn ze je eerste aanspreekpunt bij vragen over je sollicitatie.

Recruiter Francis

Francis

Locaties: Arnhem, Almelo & Den Haag & Landelijke staforganisatie (LSO)
E-mail: f.meskers@rvdk.nl
Telefoon: 06 21 32 99 33

Recruiter

Lisa

Locaties: Alkmaar, Haarlem, Lelystad, Flexteam, Den Bosch & Eindhoven
E-mail: l.zwerver@rvdk.nl
Telefoon: 06 50 05 69 40

Recruiter Linda

Linda

Locaties: Utrecht, Zwolle, Amsterdam, Leeuwarden & Groningen & Landelijke staforganisatie (LSO)
E-mail: l.van.delft@rvdk.nl        
Telefoon: 06 25 12 56 42

Recruiter Yvonne

Yvonne

Locaties: Roermond, Maastricht, Rotterdam, Dordrecht, Middelburg & Breda & Landelijke staforganisatie (LSO)
E-mail: y.van.den.berg2@rvdk.nl
Telefoon: 06 50 15 46 09