Werken bij de Kinderbescherming #zinvolwerk

Onze vacatures
Werken bij de RvdK

Werken bij de Raad voor de Kinderbescherming

Wil jij je talenten inzetten om kinderen een betere toekomst te geven? Maak kennis met de Raad voor de Kinderbescherming.

#Zinvol werk

Werken bij de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) betekent zinvol werk doen. De RvdK is de werkgever waar jij je ervaring elke dag kunt inzetten om kinderen te helpen die in de knel dreigen te raken. Als professional van de Raad voor de Kinderbescherming doe je onderzoek en geef je advies. Dat vraagt om deskundigheid en inlevingsvermogen. Het gaat tenslotte om de toekomst van kinderen.

Samen en zelfstandig

Hoewel zelfstandig optreden belangrijk is, staat bij ons samenwerking centraal: met collega’s, maar ook met onze partners zoals politie, OM en de instellingen voor jeugdhulpverlening. Het werken bij de Raad voor de Kinderbescherming is multidisciplinair en dynamisch.

De RvdK werkt met zelforganiserende teams. Teams hebben zo de mogelijkheid om het werk grotendeels naar eigen inzicht in te vullen. Ieder team is samen verantwoordelijk voor het opstellen en behalen van de teamresultaten. Als raadsonderzoeker kan dat bijvoorbeeld betekenen dat je meedenkt in een strategisch overleg met ketenpartners of jaargesprekken voert met elkaar.

Opleiding en ontwikkeling

Bij de RvdK krijg je de kans om je te ontwikkelen en veel te leren. De RvdK biedt hiervoor veel mogelijkheden in de vorm van opleidingen, deskundigheidsbevordering en intervisie. Via ons eigen opleidingsplatform heb je de mogelijkheid om verschillende trainingen te volgen. Daarnaast is er een jaarlijks budget voor (persoonlijke) ontwikkeling voor al onze teams en medewerkers.

Vrijheid en flexibiliteit

De meeste van onze locaties liggen op loopafstand van een station of openbaar vervoer. Als medewerker kun je gebruik maken van een Shuttlekaart voor zowel woon-werkverkeer als voor dienstreizen, en bij veel locaties zijn er voor medewerkers leenfietsen beschikbaar.

Verspreid over het land

De RvdK is onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Als medewerker van de RvdK ben je dus in dienst van het ministerie. De RvdK is een landelijke organisatie met zelforganiserende gebiedsteams verspreid over het land. Medewerkers werken bij een van onze regiolocaties of bij de landelijke staforganisatie in Den Haag.