Werken als juridisch deskundige

Als juridisch deskundige bij de Raad voor de Kinderbescherming maak je deel uit van een multidisciplinair team. Je ondersteunt de raadsonderzoeker bij het werk en bent verantwoordelijk voor de juridische inhoud van adviezen, rapporten en rekesten. 

Inclusie

Bij de Raad voor de Kinderbescherming streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. Bij ons is iedereen welkom - ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, religieuze achtergrond of seksuele oriëntatie. Samen werken we voor kwetsbare kinderen in Nederland.

Vacatures voor juridisch deskundige

Juridisch Deskundige Zwolle

Waarom werken bij de Raad voor de Kinderbescherming?

  • Zinvol werk voor kwetsbare kinderen
  • Voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen
  • Goede arbeidsvoorwaarden als rijksambtenaar

Het werk van een juridisch deskundige

Vanuit jouw discipline lever je een bijdrage aan een raadsonderzoek, waarbij de situatie van een kwetsbaar kind in kaart wordt gebracht. De raadsonderzoeker is verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek en jij zorgt voor de juridische kwaliteit in de casuïstiek. Uiteindelijk komen jullie gezamenlijk tot een advies voor de beste oplossing voor het kind.

Jouw kennis op het gebied van personen- en familierecht en jeugdstrafrecht is in deze functie onmisbaar. En deze kennis deel je zoveel mogelijk met collega’s. Als juridisch deskundige bij de Raad voor de Kinderbescherming onderhoud je contacten met het gerechtshof, de rechtbank en andere instellingen.

Op hoofdlijnen houden juridisch deskundigen zich bezig met:

  • Ondersteunen en adviseren in raadsonderzoeken
  • Behandelen klachtzaken, bezwaren en beroepschriften
  • Verwerken en beoordelen AVG-verzoeken
  • Vertegenwoordiging bij juridische overleggen en zittingen

Maak kennis met onze recruiters

Heb je interesse in een baan bij de Raad voor de Kinderbescherming? Of zou je wat meer over het werk willen weten? Neem gerust contact op met een van onze recruiters. Ze vertellen je graag meer. Ook zijn ze je eerste aanspreekpunt bij vragen over je sollicitatie.