Werken als gedragsdeskundige

Een gedragsdeskundige bij de Raad voor de Kinderbescherming zorgt voor verdieping en gedragswetenschappelijke onderbouwing in een raadsonderzoek. Samen met de raadsonderzoeker en een juridisch deskundige schetst de gedragswetenschapper een zo compleet mogelijk beeld van de situatie van het kind.

Inclusie

Bij de Raad voor de Kinderbescherming streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. Bij ons is iedereen welkom - ongeacht gender, leeftijd, culturele achtergrond, religieuze achtergrond of seksuele oriëntatie. Samen werken we voor kwetsbare kinderen in Nederland.

Vacatures voor gedragsdeskundige

(Senior) Gedragsdeskundige Arnhem

Gedragsdeskundige Rotterdam

Waarom werken bij de Raad voor de Kinderbescherming?

  • Zinvol werk voor kwetsbare kinderen
  • Voldoende kansen om jezelf te ontwikkelen
  • Goede arbeidsvoorwaarden als rijksambtenaar

Het werk van een gedragsdeskundige

Van kinderbeschermingsonderzoeken en gezag- en omgangszaken tot schoolverzuim- en strafzaken. Raadsonderzoeken worden behandeld in een multidisciplinair team. De casuïstiek is heel veelzijdig en het advies van gedragsdeskundigen van groot belang. De combinatie tussen onderzoek, cliëntcontact en meedenken over onderzoeksmodellen houdt het werk afwisselend.

In deze rol is kennis op het gebied van psychologie en orthopedagogiek van groot belang. Met jouw diagnostische bevoegdheid voer je als het nodig is diagnostische deelonderzoeken uit in raadsonderzoeken. Je deelt je kennis zoveel mogelijk door het adviseren en consulteren van collega’s binnen de Raad voor de Kinderbescherming en in de keten.

Op hoofdlijnen houden gedragsdeskundigen zich bezig met:

  • Het ondersteunen van gesprekken met psycho-educatie
  • Het verrichten van diagnostiek en uitvoeren van diagnostische deelonderzoeken
  • Casuïstiekbesprekingen en multidisciplinaire overleggen
  • Het geven van gedragswetenschappelijk onderbouwd advies

Maak kennis met onze recruiters

Heb je interesse in een baan bij de Raad voor de Kinderbescherming? Of zou je wat meer over het werk willen weten? Neem gerust contact op met een van onze recruiters. Ze vertellen je graag meer. Ook zijn ze je eerste aanspreekpunt bij vragen over je sollicitatie.