Tijdens de zitting vraagt de kinderrechter uw mening over de thuissituatie en wat er nodig is voor uw kind. Wat vindt u ervan als er een kinderbeschermingsmaatregel als een OTS komt voor uw kind? Of dat uw kind misschien een tijdje ergens anders gaat wonen?
Het rapport van de raadsonderzoeker is belangrijk voor de kinderrechter. Daarnaast kan de kinderrechter tijdens de zitting ook andere informatie betrekken. Bijvoorbeeld documenten die u zelf naar de rechtbank heeft gestuurd. De kinderrechter beslist uiteindelijk of verplichte hulp met behulp van een kinderbeschermingsmaatregel nodig is of niet. En of uw kind thuis kan blijven wonen.
Hoe lang duurt de zitting?
Tijdens de zitting vraagt de kinderrechter uw mening over de thuissituatie en wat er nodig is voor uw kind. Wat vindt u ervan als er een kinderbeschermingsmaatregel als een ondertoezichtstelling (OTS) komt voor uw kind? Of dat uw kind misschien een tijdje ergens anders gaat wonen?
Het rapport van de raadsonderzoeker is belangrijk voor de kinderrechter. Daarnaast kan de kinderrechter tijdens de zitting ook andere informatie betrekken. Bijvoorbeeld documenten die u zelf naar de rechtbank heeft gestuurd. De kinderrechter beslist uiteindelijk of er een kinderbeschermingsmaatregel nodig is of niet. En of uw kind thuis kan blijven wonen.