2. Start onderzoek

Wat is er nodig om uw kind veilig te laten opgroeien? De raadsonderzoeker verzamelt alle beschikbare informatie. Ook bespreekt de raadsonderzoeker de situatie met een gedragsdeskundige en soms een juridisch deskundige. U krijgt een uitnodiging voor een gesprek.

We begrijpen dat er veel op u afkomt. Misschien heeft u behoefte aan meer uitleg. Neem gerust contact op met de raadsonderzoeker. Of bel naar uw locatie als u nog niet in contact bent met een raadsonderzoeker. Het telefoonnummer vindt u bij locaties & contact.

H_Weet waar u aan toe bent

De raadsonderzoeker verzamelt alle informatie

De raadsonderzoeker begint met het verzamelen van alle beschikbare informatie en komt meer te weten over uw kind en jullie gezin. Op basis daarvan krijgt de Raad voor de Kinderbescherming een voorlopig beeld van de grootste zorgen over de situatie voor uw kind. Ook kijken we naar de krachten van uw gezin.

H_Deskundigen denken mee aan oplossingen

Deskundigen denken mee over oplossingen

De raadsonderzoeker overlegt ook met een gedragsdeskundige en soms een juridisch deskundige van de Raad voor de Kinderbescherming over de situatie. Zij denken mee over oplossingen die de situatie van uw kind kunnen verbeteren. 

Beter begrijpen hoe uw kind opgroeit

De raadsonderzoeker maakt een tijdlijn met de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van uw kind en het gezin. Dat zijn bijvoorbeeld: een verhuizing of scheiding. Ook welke hulpverlening jullie al gehad hebben, krijgt een plek op de tijdlijn. Zo ontstaat er een overzicht van de gebeurtenissen die van belang zijn voor het onderzoek. De raadsonderzoeker leert zo meer over uw gezin en de omgeving waarin uw kind opgroeit. 

Veelgestelde vragen over de start van het onderzoek

Zie ook